Za 12 nabodal
Priprava: 20 minut in čas za mariniranje
Pečenje: od 8 do 10 minut
Sestavine: 2 stroka česna * 30 g svežega ingverja * 250 g posnetega jogurta * 2 žlici karija v prahu * 1 žlička mletega cimeta * kajenski poper * 1 žlica olivnega olja * 4 žlice limoninega soka * 1 kg piščančjih prsnih filejev (brez kože in kosti) * 36 češnjevih paradižnikov * sol * poper.
Priprava: Česen olupimo in stremo. Ingver olupimo in na drobno sesekljamo. V skledi zmešamo jogurt, ingver, kari, cimet, kajenski poper, olje in limonin sok. Piščančje fileje narežemo na 2,5 cm velike kocke. Damo jih v skledo z jogurtovo marinado in dobro premešamo, da se meso z vseh strani obda z marinado. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in postavimo čez noč v hladilnik. Marinirane piščančje koščke nabadamo menjaje s češnjevimi paradižniki na 12 lesenih nabodal. Piščančja nabodala pečemo v pečici pod žarom in jih pri tem obračamo: pečena so, ko z vseh strani zlato porjavijo (10 minut). Solimo in popramo jih šele, ko so pečena. Ponudimo s svežo solato ali poljubno zelenjavo in hrustljavim kruhom. Ražnjiči so zelo okusni, tudi če jih ponudimo s pečenim krompirjem.
Nasvet: Nabodala lahko spečemo tudi v ponvi na štedilniku. V pečici podložimo pekač, na katerem pečemo nabodala, s kosom aluminijeve folije ali papirjem za peko. Poleti lahko pečemo nabodala tudi na žaru na prostem.