Nasveti

Juha iz bučk

Jana
29. 7. 2011, 13.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Izkoristite izobilje bučk v vrtovih.

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 1 kg bučk * 2 dl perutninske juhe ali jušne osnove * 8 žličk kisle smetane * 1 liter vode * 60 g smetanovega sirčka.

Priprava: Bučke umijemo in neolupljene narežemo na debela kolesca. Pristavimo vodo, da zavre. Prilijemo perutninsko jušno osnovo, dodamo bučke in kuhamo, da počasi vre, 25 minut. Odstavimo. Primešamo smetanov sirček in sesekljamo s paličnim mešalnikom, da se sirček razpusti ter je juha kremasto gladka. Pustimo, da še enkrat na hitro zavre. Juho po okusu začinimo in ponudimo s kislo smetano.

Nasvet: Po želji postrežemo k juhi na maslu opečene kocke  belega kruha.

Zanimivosti

Lumniya LUX
Zanimivosti

Dosežki Marlesa v letu 2024 in ambiciozni cilji za 2025: Usmerjenost v trajnost, razvoj novih produktov in širitev na mednarodne trge

sodišče, pravica
Ustavna presoja

Čeh se na osebni izkaznici ne sme smejati iz verskih razlogov

spletni nakup, božič, darila, december
Spletne prevare

Praznična darila: pri nakupovanju z miško pazite na morebitne pasti

sirjenje-vesolja
Skrivnosti vesolja

Zdaj je jasno, a ne razjasnjeno: Vesolje se širi hitreje od pričakovanj

klinčki
Klinčki

Aromatična začimba, ki pričara vonj praznikov in toplino

DRUŽINA, KOSILO
Družinsko kosilo

Bistvo skupnih obrokov je v druženju, ne v kazanju kuharskih veščin