Sestavine: 1,2 kg svinjskih zarebrnic + 1 čebula + lovorov list + česen; za krompirjev tris: 50 dag krompirja + 3 dag masla + 0,5 dl mleka +
15 dag skuhanega korenja + 15 dag skuhanega graha.
Priprava rebrc: meso osolimo, popramo in položimo v pekač skupaj s čebulo, lovorovim listom in česnom. Prilijemo eno zajemalko kropa in najprej pečemo v pečici pri 220 stopinjah Celzija, potem pa temperaturo znižamo na 180 stopinj Celzija. Med pečenjem meso večkrat polijemo. Pečemo približno dve uri.
Priprava krompirjevega trisa:
olupljen krompir skuhamo v osoljeni vodi. Odcejenemu krompirju dodamo maslo in mleko ter ga pretlačimo. Razdelimo ga na tri dele. Enemu delu dodamo pretlačen skuhan grah ter premešamo, drugemu pa skuhano pretlačeno korenje ter premešamo. Na krožnik položimo kos zarebrnic ter po eno žlico vsake vrste krompirja.