Sestavine za ocvrte krvavice: 2 para krvavic + 10 dag moke + 1 jajce +
10 dag drobtin + olje za cvrtje.
Sestavine za repo z ocvirki: 1 kg kisle repe + 4 dag maščobe + 2 žlici sesekljane čebule + 1 žlica moke + 1 žlica ocvirkov + sol.
Priprava krvavic: pristavimo maščobo za cvrtje v cvrtnjak ali kozico. Krvavice narežemo na debelejše kolobarje ter jih povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Vsak košček paniramo dvakrat. Ko je olje dovolj vroče, v njem cvremo panirane krvavice do zlatorumene barve, približno 15 minut.
Priprava kisle repe: kislo repo kuhamo v osoljenem kropu. Posebej pripravimo prežganje, na maščobo damo hkrati čebulo in moko, ko čebula zarumeni, primešamo ocvirke. Prežganju prilijemo repno vodo ali krop. Prežganje nato primešamo skoraj mehki repi. Repa naj vre še 10 minut.