Nasveti

Pršut v teranovi omaki

Jana
17. 2. 2012, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Primorska pustna jed.

Sestavine: 12 debelejših rezin pršuta + 3 dl terana + olivno olje.
Sestavine za polento: 20 dag koruznega in ajdovega zdroba  +
0,5 l vode + sol + 4 žlice oljčnega olja + 10 dag mocarele.

Priprava: pršut popečemo na olivnem olju z obeh strani, dodamo teran in pokuhamo, da alkohol izpari.
Priprava polente: v osoljeno vodo dodamo olje, ko zavre, vmešamo mešanico zdroba ter kuhamo na zmernem ognju 30 minut. Mocarelo odcedimo, narežemo na tanke rezine in dodamo polenti in med mešanjem kuhamo še nekaj minut.

Zanimivosti

tenis žoga1
V hladnih mesecih

Teniška žogica na vrtu lahko pozimi reši življenje živalim

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih