
Recept za prste obliznit: Piščančji pad thai
Kaj ko bi najdražje presenetili s pripravo najbolj priljubljene tajske jedi? Priprava je preprosta, preplet raznolikih okusov pa pravi ples za brbončice.

Energijska vrednost: 2442 kJ/584 kcal
Sestavine za 4 porcije:
400 g riževih rezancev
300 g piščančjih prsi
sol po okusu
4 žlice ribje omake
4 žlice sojine omake
1 čili
1 čebula
1 korenček
4 mlade čebule
rastlinsko olje
2 žlici rjavega sladkorja
sok 1 limete
2 jajci
100 g sojinih kalčkov
##IMAGE-1460458##
Priprava:
1. Riževe rezance namočite v vreli vodi in pustite, da se zmehčajo. Piščanca narežite na kose, ga dajte v skledo, dodajte sol, ribjo omako, sojino omako in sesekljan čili.
2. Meso dobro prepojite z marinado in ga pustite počivati. Čebulo in spomladansko čebulo narežite na kolobarje, korenje na rezance. Na 2 žlicah olja prepražite meso.
3. Po dveh minutah dodajte čebulo in korenje ter ju skupaj pražite še dve minuti. Nato dodajte rjavi sladkor in limetin sok. Premešajte in odstavite. Nato v ponev ubijte jajci.
4. Počakajte, da se strdita, in ju zmešajte. Dodajte rezance, kalčke in spomladansko čebulo. Skupaj kuhajte približno 2 minuti. Posujte z arašidi in koriandrom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Preberite tudi
Trenutno
-3 °C
Jasno
četrtek, 20. 3
Jasno
petek, 21. 3
Delno oblačno
sobota, 22. 3
Deževno
7-dnevni obeti