Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprost recept za jajčni biskvit


V. M.
21. 2. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Povsem nezapleten recept za biskvit imamo za vas. Služi vam lahko kot biskvitno testo za torte ali kot samostojno pecivo.

biskvit s smetano in sadjem
Dreamstime
biskvit s smetano in sadjem

Tako je, tekoče testo lahko preprosto vlijete v model za šarkelj, pol ure kasneje vas bo razveselil okusen kolač. Zelo preprosto in okusno, preizkusite!

Kaj potrebujemo?

-4 jajca

-250 g sladkorja

-250 g gladke moke

-1 dcl olja

-1 dcl mleka

-Pecilni prašek

-Vanilijev sladkor

Postopek priprave

Jajca in sladkor penasto stepite, dodajte vanilijev sladkor, mleko, olje in presejano moko s pecilnim praškom. Maso vlijte v namaščen pekač in pecite od 23 do 30 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija. Pečen biskvit ohladite in potresete s sladkorjem v prahu ali pa ga obložite s smetano in sadjem oz. ga uporabite za pripravo želene torte.

Šarkelj z jajčnim likerjem

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.