Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V Gostilni Kunst: Kaj je to kopun, ki ga obožuje Nuša Derenda?


lokalno
A. S.
13. 12. 2024, 12.50
Posodobljeno
14. 12. 2024 · 13:49
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

posnetek_zaslona_2024_12_10_160644.jpg
Arhiv Lokalno.si
Posnetek zaslona 2024-12-10 160644

Če kdaj prebirate starejše romane in tam piše, da so se na pojedinah basali s kopuni, pa niste vedeli, kaj je to, je skrivnost razkrita: v oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko vidite na TV Veseljak Golica in na Aktual TV, je Ajda razkrila, da je to »obrezan« ali »kastriran« petelin. In v gostilni Kunst v Leskovcu pri Krškem, ki jo je Ajda obiskala, so kopuni redno na meniju. Kopuni in krškopoljci, oboji iz proste reje.

posnetek_zaslona_2024_12_10_161322.jpg
Arhiv Lokalno.si
posnetek_zaslona_2024_12_10_161221.jpg
Arhiv Lokalno.si

Tudi zaradi tega je chef Stefan Ledenčan dal v pečico kopuna in krškopoljca, kopuna kar celega, od krškopoljca pa je vzel samo steak ali T bone. Zraven je postregel gratiniran krompir, narastek iz mlincev in dušeno rdeče zelje.

»Ajda je zelo pridna in če bom imel kdaj gnečo, jo bom spet povabil v kuhinjo,« je Stefan pohvalil Ajdo. Natakar Nejc Petan pa je Stefana pohvalil, da je za hece, a če Nejc s heci pretirava, ne dobi malice.

Skrita gostja je bila Nuša Derenda, ki je na okusno pojedino prinesla svojo dobro energijo. Obujala je spomine na leta, ko je nastopala prav v tej gostilni. V njej je tudi pisano opremljena soba z njenim imenom. Tudi kopuna Nuša od nekdaj obožuje. V to gostilno pa vedno rada pride, četudi samo na kavo.

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00, ponovitev v soboto ob 20.00 in prav tako v ponedeljek ob 20.00 na TV Veseljak Golica, ponovitev v nedeljo ob 20.00.

Recept:

za pečenega kopuna

1 kopun (ali večji piščanec)
sol
poper

za gratiniran krompir

600 g krompirja
4 dl sladke smetane
sol

za narastek iz mlincev

300 g mlincev
3 jajca
4 dl sladke smetane
½ gomoljne zelene
2 korenčka
1 žlica peteršilja
1 ščepec timijana
2 žlici drobtin
olje

za dušeno rdeče zelje

½ glave rdečega zelja
2 jabolki
2 rdeči čebuli
1 žlička cimeta
olje
sol


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.