Društvo suhomesnatih dobrot spoznavalo savinjski želodec


Društvo suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem je v sklopu svojega celoletnega plana izvedlo strokovno ekskurzijo z ogledom kmetije Selišnik v Zg. Savinjski dolini ter z degustacijo in predstavitvijo pridelave savinjskega želodca. Na kmetiji jim je Branko Petek, ki je prevzel vodenje kmetije od očeta, razložil sámo sestavino želodca, pripravo in - kot pravi - savinjski želodec za razliko od ostalih podobnih domačih ali industrijskih izdelkov ne vsebuje umetnih konzervansov, umetnih antioksidantov, emulgatorjev in ojačevalcev okusa, saj od leta 2011 dalje delujejo v okviru Združenja izdelovalcev v uradni certifikaciji zgornje savinjskega želodca, sam certifikat, ki so ga prejeli, pa obnavljajo vsako leto.
Po predstavitvi in pokušini so nadaljevali pot do slapa Rinka ter Orlovega gnezda, kjer so se ponovno malo okrepčali tako s pijačo kot jedačo. Od slapa so nadaljevali po pešpoti do Doma planincev v Logarski dolini na kosilo, po njem in krajšem počitku pa so se v poznih večernih urah vrnili nazaj domov v Leskovec pri Krškem. Res, da je na avtobusu bilo veliko govora o okusu savinjskega želodca, vendar se ve, da tako, kot ima vsak kraj svojo znamenitost, tako ima tudi vsak človek svoj okus.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se