Recept, ki ga je prispeval bloger na instagramu, je postal huronski hit med njegovimi sledilci, ki so ga seveda delili dalje in navdušili še več ljudi. Sedaj to počnemo tudi mi.
Za pripravo boste potrebovali
200 g bele čokolade
1 paket bele čokolade Moser Roth (Mousse Schokolade)
100 g olja
35 g lešnikovega masla (ki ga lahko kupite ali naredite sami tako, da lešnike naprej za 10-15 minut položite v na 160 stopinj ogreto pečico, da popoka olup, ki ga odstranite, potem pa očiščene lešnike zdrobite in v blenderju zmikate z nekaj olja ali druge maščobe v gladko zmes)
Čokolade narežite na majhne kosce in jih zmešajte z oljem, ter v blenderju miksajte tako dolgo, da nastane gladka krema. Dodajte lešnikovo maslo in ponovno zmiksajte.
Ko je vse skupaj gladko, kremo zlijte v steklen kozarec in pustite stati dan ali dva, da tako nastala nutella dobi pravo konsistenco, pravi avtor. Če boste seveda lahko tako dolgo zdržali.
Belo čokolado lahko, da bo masa še bolj gladka, namesto narežete, predhodno razstopite v vodni kopeli. Pri tem pazite, da ne bo prevroča ali pa da vam celo ne zavre.