Spomladanski zavitki
Sestavine za 4 osebe
4 listi vlečenega testa (čim tanjšega)
1 manjša čebula
1 cm svežega ingverja
1 strok česna
400 g mešane zelenjave (korenček, paprika, sojini kalčki, por, zelje, gobe, bučke …)
sojina ali ostrigova omaka (po želji)
olje, sol, poper
1 jajce
olje za cvrtje
sojina omaka, sladka čili omaka za pomakanje
Priprava:
Čebulo, česen in ingver olupite in sesekljajte. Očistite in na drobno narežite ali na grobo naribajte tudi vso preostalo zelenjavo.
V voku ali ponvi segrejte olje in na njem na hitro popražite čebulo, ingver in česen. Nato postopoma (od bolj čvrste k mehkejši) dodajajte zelenjavo. Ko je zelenjava podušena, umešajte sojino ali ostrigovo omako oz. začinite s soljo in poprom.
Liste vlečenega testa razrežite na kvadrate s stranico okoli 10 cm. Nadev naložite ob spodnji rob, spodaj in pri straneh naj ostane 2 cm nenamazanega testa.
Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem, zapognite robove čez nadev in zavijte. Zavitke nato hrustljavo ocvrite v vročem olju in ponudite s pomako.
Majin nasvet: V nadev lahko dodate tudi mleto meso in tanke riževe rezance. Zavitke pa lahko hrustljavo zapečete tudi v pečici.