Ocvrti piščanec z medenim maslom Johna Legenda
Za 8–10 oseb
Priprava: 120 minut + čas za mariniranje
Sestavine: 2,3 kg piščančjih perutničk in krač, 6 žlic zeliščne soli, 2 ½ žlice česna v prahu, 2 žlici kajenskega popra, olje za cvrtje.
Za panado: 510 g moke, 2 žlici zeliščne soli, 1 žlica kajenskega popra.
Za začinjeno maslo: 110 g masla, 4 žlice pikantne omake, 2 žlici medu, ¾ žličke soli.
Priprava: V lonec zlijemo 2,5 litra hladne vode, dodamo zeliščno sol, česen v prahu, kajenski poper in piščanca, lonec pokrijemo in shranimo v hladilniku za vsaj 4 ure ali najbolje za 24 ur. Naslednji dan v skledi zmešamo vse sestavine za panado in v njej temeljito povaljamo odcejene kose piščanca. Odložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. V ponvi segrejemo olje za cvrtje in po obrokih ocvremo kose mesa. Odlagamo jih na papirnate kuhinjske brisače. Za preliv segrejemo maslo ter mu dodamo pekočo omako, med in sol. Dobro premešamo in s tem prelijemo pečene kose piščanca.