Priprava: 40 minut
Sestavine: 2 žlici rjavega sladkorja, 2 žlici nesoljenih pistacijevih jedrc, 100 g navadnih ovsenih piškotov, 200 ml jabolčnega soka, 4 kiviji, 100 g želirnega sladkorja (2:1), 250 g sira maskarpone, 60 g navadnega jogurta, 40 g sladkorja, 2 žlici vaniljevega sladkorja.
Priprava: Sladkor stresemo v ponev in segrevamo, da začne karamelizirati. Dodamo na grobo sesekljane pistacije, dobro premešamo, odstavimo in počakamo, da se zmes ohladi. Piškote nadrobimo in stresemo v štiri kozarce. Pokapljamo z jabolčnim sokom. Kivije olupimo, narežemo na koščke in jih skupaj s preostalim jabolčnim sokom in želirnim sladkorjem segrevamo do vrenja. Kuhljamo 10 minut, potem pa odstavimo in počakamo, da se kompot rahlo ohladi. Do gladkega zmešamo maskarpone, jogurt, sladkor, vaniljin sladkor. V kozarce naložimo na piškote nekaj kivijevega kompota, sladko mlečno plast, potem pa še enkrat vse tri plasti. Za eno uro postavimo na hladno, nazadnje pa potresemo s karameliziranimi pistacijami in ponudimo.