Ohrovtova enolončnica s fižolom
Za 4 osebi
Priprava: 30 minut
Sestavine: 2 veliki konzervi paradižnika v koščkih, 2 stroka česna, 150 g glavnatega ohrovta, 150 g listnatega ohrovta, 400 g konzerviranega belega fižola, 4 rezine kruha z izrazito skorjo (npr. ciabatte), 2 žlici olivnega olja, 4 jajca.
Priprava: Koščke paradižnikov stresemo v lonec in dodamo poldrugo konzervo vrele vode ter olupljen in sesekljan strok česna. Segrevamo do vrenja in potem dodamo očiščen in na trakove zrezan glavnati ohrovt. Po petih minutah dodamo še na trakove zrezan listnati ohrovt in splaknjen fižol. Kuhamo še 5 minut. Medtem rezine kruha namažemo z oljem in popečemo z obeh strani. Nazadnje podrgnemo še z razpolovljenim strokom česna. Jajca ubijemo v lonec vrele vode in jih poširamo dve minuti, da beljak zakrkne. Medtem juho naložimo v skodelice ter v vsako dodamo rezino kruha in jajce. Pokapljamo z olivnim oljem.