Zanimivosti

Ta teden kuhamo z igralcem Tadejem Piškom

Lara Paukovič, Zvezde
16. 1. 2019, 11.01
Posodobljeno: 16. 1. 2019, 11.17
Deli članek:

Za štedilnikom Tadej Pišek nikoli preveč ne zapleta, predvsem pa se med kuhanjem rad zabava.

Revija Zvezde
Tadej Pišek

Brancin v soli

Igralec Tadej Pišek ima kuhanje rad, posebno ob dneh, ko ima dovolj časa, da se mu res posveti. »Ker v kuhinji zelo rad eksperimentiram, se večina mojih kuharskih podvigov in receptov začne z: 'Odpremo hladilnik in pogledamo, kaj je notri. Potem preverimo rok uporabe in vidimo, kaj je treba porabiti, da se ne pokvari. Zatem pa začnemo tuhtati, kako bi te sestavine lahko skombinirali.' (smeh) Včasih tako nastanejo zelo zanimive jedi, včasih pa se tudi kaj ponesreči.« Za štedilnikom nikoli preveč ne zapleta, predvsem se med kuhanjem rad zabava. Ker je velik ljubitelj morskih jedi in rib, je eden njegovih najljubših receptov za brancina v soli.

Priprava:
Na pekaču naredite centimetrsko podlago iz soli in nanjo položite očiščenega brancina. V celoti ga prekrijte s preostalo soljo. Pecite 25 minut pri 180 stopinjah Celzija. Sol po peki razbijte z ribe, da se vidi cela stran brancina. Brancina očistite in naredite rez od glave do repa, odstranite hrbtenico. Po okusu lahko zraven postrežete tudi tržaško omako, kakšno prilogo ali pa le veliko skledo solate.

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki