Brancin v soli
Igralec Tadej Pišek ima kuhanje rad, posebno ob dneh, ko ima dovolj časa, da se mu res posveti. »Ker v kuhinji zelo rad eksperimentiram, se večina mojih kuharskih podvigov in receptov začne z: 'Odpremo hladilnik in pogledamo, kaj je notri. Potem preverimo rok uporabe in vidimo, kaj je treba porabiti, da se ne pokvari. Zatem pa začnemo tuhtati, kako bi te sestavine lahko skombinirali.' (smeh) Včasih tako nastanejo zelo zanimive jedi, včasih pa se tudi kaj ponesreči.« Za štedilnikom nikoli preveč ne zapleta, predvsem se med kuhanjem rad zabava. Ker je velik ljubitelj morskih jedi in rib, je eden njegovih najljubših receptov za brancina v soli.
Priprava:
Na pekaču naredite centimetrsko podlago iz soli in nanjo položite očiščenega brancina. V celoti ga prekrijte s preostalo soljo. Pecite 25 minut pri 180 stopinjah Celzija. Sol po peki razbijte z ribe, da se vidi cela stran brancina. Brancina očistite in naredite rez od glave do repa, odstranite hrbtenico. Po okusu lahko zraven postrežete tudi tržaško omako, kakšno prilogo ali pa le veliko skledo solate.