Zanimivosti

Kremna in osvežilna slaščica: torta iz skutne kreme z limono

M. O. Ž., Majin božič
16. 1. 2019, 16.01
Deli članek:

Peka brez moke. Danes pripravljamo torto iz skutne kreme z limono po receptu Anje Donnermeyer.

Peka brez moke
Torta iz skutne kreme

Čas priprave: 25 minut
Čas hlajenja: 4 ure (najbolje čez noč)

Sestavine za okrogel pekač za torto:
200 g čokoladne kuverture
6 velikih riževih vafljev
sok dveh limon
500 g skute
150 g jogurta
50 g sladkorja
8 lističev želatine
200 g sladke smetane

Priprava:

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Njena.si

Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina

1. Čokoladno kuverturo stopimo. Riževe vaflje narežemo ali natrgamo na drobne koščke in jih pomešamo s tekočim čokoladnim prelivom. Testo vlijemo v pekač za torto, obložen s papirjem za peko, in pustimo, da se ohladi in strdi.

2. Limonin sok zmešamo s skuto, jogurtom in sladkorjem. Želatino v lističih namočimo v hladni vodi, nato jo dobro ožamemo in segrejemo v kozici. Tekočo želatino vmešamo v kremo. Smetano stepemo in vmešamo v kremo iz skute in jogurta, ko se začne strjevati.

3. Kremo porazdelimo po tortnem dnu. Torto za približno štiri ure postavimo v hladilnik, da se ohladi.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.