Čas priprave: 25 minut
Čas hlajenja: 4 ure (najbolje čez noč)
Sestavine za okrogel pekač za torto:
200 g čokoladne kuverture
6 velikih riževih vafljev
sok dveh limon
500 g skute
150 g jogurta
50 g sladkorja
8 lističev želatine
200 g sladke smetane
Priprava:

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
1. Čokoladno kuverturo stopimo. Riževe vaflje narežemo ali natrgamo na drobne koščke in jih pomešamo s tekočim čokoladnim prelivom. Testo vlijemo v pekač za torto, obložen s papirjem za peko, in pustimo, da se ohladi in strdi.
2. Limonin sok zmešamo s skuto, jogurtom in sladkorjem. Želatino v lističih namočimo v hladni vodi, nato jo dobro ožamemo in segrejemo v kozici. Tekočo želatino vmešamo v kremo. Smetano stepemo in vmešamo v kremo iz skute in jogurta, ko se začne strjevati.
3. Kremo porazdelimo po tortnem dnu. Torto za približno štiri ure postavimo v hladilnik, da se ohladi.