Zanimivosti

Medene zvezde s cimetom za sladkosnede

M. O. Ž., Maja
11. 12. 2018, 16.01
Deli članek:

Med je dragoceno živilo, ki v zimskih dneh pridobi veljavo. Z njim si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva.

Langnese
Medene zvezde

Medene zvezde s cimetom

Sestavine za 30 zvezd:
200 g moke
½ žličke pecilnega praška
100 g medu
1 vaniljin strok
100 g masla
1 beljak
1 noževa konica mletega cimeta
30 g mandljev v palčkah

Priprava:
1. Zmešamo moko s pecilnim praškom. Dodamo sredico vaniljinega stroka, med in koščke masla. Vse zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo ga v kroglo, zavijemo v folijo in za pol ure postavimo na hladno.
2. Testo razdelimo na tri dele in jih razvaljamo na pomokani delovni površini. Z modelom za piškote v obliki zvezde izrežemo testo in zvezde položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
3. Beljak zmešamo s cimetom in s čopičem premažemo zvezde. Okrasimo jih z mandlji in pečemo od 10 do 12 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.

Objavljeno v reviji Majin božič,  21. 11. 2018.