Zanimivosti

Pečen lososov file s paradižnikovo rižoto za božansko kosilo!

Revija Maja
11. 12. 2018, 11.01
Deli članek:

Zaradi številnih pozitivnih učinkov na človeško telo bi se moral losos zelo pogosto znajti na naših krožnikih. Če ne veste, kako ga pripraviti, vam ponujamo ta odličen recept za slastno pojedino.

Revija Maja
Losos z rižoto

Pečen lososov file s paradižnikovo rižoto
4 kosi lososovega fileja
200 g riža za rižoto
2 šalotki
2 stroka česna
4 žlice olja
350 ml čiste zelenjavne juhe
1 kozarček paradižnikove omake (za testenine)
2 vejici bazilike
75 g nastrganega parmezana
sol in poper

Priprava:
1. Šalotki in česen olupimo in na drobno sesekljamo, nato ju na dveh žlicah olja svetlo popražimo, dodamo riž, premešamo in popražimo, da riž postekleni. Prilijemo vročo zelenjavno juho, ko ta povre, pa še paradižnikovo omako. Ko se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst, posodo odstavimo.
2. Lososove fileje solimo in popramo in jih v ponvi na dveh žlicah olja po vsaki strani pečemo od 2 do 3 minute. Baziliko umijemo in osušimo ter nasekljamo.
3. Ko so ribji fileji pečeni in riž kuhan, mu primešamo približno 2/3 parmezana in baziliko, nato vse razdelimo na krožnike, posujemo z ostankom parmezana in postrežemo.

Objavljeno v reviji Maja št. 23. 11. 2018.