Borovničev sladoled
30 minut + 5 ur v zamrzovalniku
Sestavine za 6-8 lučk:
400 g borovnic
95 g sladkorja
4 rumenjaki
200 ml mleka
150 ml sladke smetane
140 g sladkornega sirupa
Preberite tudi:
Za okras:
100 g bele ali črne čokolade
Priprava:
1. Borovnice zavremo s 50 ml sladkorja za tri minute. Precedimo.
2. V skledi stepemo rumenjake in preostali sladkor. V ponvici zavremo mleko, smetano in sladkorni sirup. Vmešamo jajčno zmes in dodamo še borovničev sirup. Še enkrat precedimo in počakamo, da se zmes ohladi.
3. Zmes prelijemo v modelčke za lučke in zamrznemo vsaj za pet ur.
4. Čokolado stopimo nad parno kopeljo, in ko se shladi, z njo okrasimo lučke, ki smo jih vzeli iz modelov. Postavimo še za krajši čas v zamrzovalnik.