Bučkina kremna juha
Sestavine za 4 osebe:
2 bučki (po 500 g)
1 srednje velik krompir
100 g gomoljne zelene
1 l čiste juhe
12 kozic (brez lupine)
1 žlica olja
limonin sok
majaron, origano
sol, poper
100 ml smetane
8 rezin francoske štruce
Priprava:
1. Bučke umijemo. Krompir in zeleno olupimo in ju skupaj z bučkami narežemo na koščke. Juho zavremo, vanjo stresemo narezano zelenjavo in v pokriti posodi kuhljamo 20 minut.
2. Kozice splaknemo, osušimo in nanizamo na štiri manjša nabodala. Popečemo jih na olju z obeh strani.
3. Juho ukašimo in začinimo z limoninim sokom, osmukanim majaronom in origanom, soljo in poprom.
4. Smetano rahlo stepemo. Juho nalijemo v krožnike, vmešamo smetano, dodamo nabodala in ponudimo z rezinami kruha.
Preberite tudi: Okusne in lahke jedi na hitro. Kliknite TUKAJ!
Majin nasvet
Obilna letina bučk nam vedno znova polni hladilnike. Če želite njihove mehke sočne plodove ohraniti tudi za kasnejše mesece, jih zamrznite! Plodove splaknite z mrzlo vodo in osušite. Narežite jih na koleščke ali kocke, razporedite na pladnju in za več ur postavite v zamrzovalnik. Potem jih le še stresite v plastične vrečke, zavarite in počakale bodo na vaš naslednji recept.