Skutni kolač z borovnicami
90 minut
Sestavine za okrogel pekač (premera 26 cm):
200 g moke
1 žlička pecilnega praška
75 g sladkorja
1 zavoj vaniljinega sladkorja
1 jajce
100 g zmehčanega masla
Za nadev:
4 jajca
150 g sladkorja
750 g skute
1 zavoj vaniljevega pudinga v prahu
Za preliv:
250 g borovnic
60 g sladkorja
Preberite tudi: Ohladite se z ledeno borovničevo torto! Kliknite TUKAJ!
Priprava:

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Za tortno dno zmešamo moko s pecilnim praškom. Dodamo sladkor, vaniljin sladkor, jajce in maslo. Vse zgnetemo v gladko testo.
2. Pekač namastimo in vanj položimo testo. Z vilicami ga večkrat prebodemo.
3. Za nadev ločimo rumenjake od beljakov in slednje s 50 g sladkorja stepemo v čvrst sneg.
4. Skuti dodamo preostali sladkor, rumenjake in puding v prahu. Vmešamo sneg. Maso vlijemo v pekač in poravnamo do gladkega.
5. Za preliv ukašimo borovnice s sladkorjem in precedimo. Pokapljamo po kolaču in z zobotrebcem naredimo marmoriran vzorec.
6. Pečemo v pečici 70 minut na 160 stopinjah. Pečen kolač potem še za 10 minut pustimo v ugasnjeni pečici. Postrežemo, ko se kolač ohladi.