Ledena borovničeva torta
4 osebe
Priprava 40 minut
Sestavine za pravokoten pekač (24 x 31 cm)
- 400 g borovnic
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlici + 150 g sladkorja
- 150 g maslenih piškotov
- 6 jajc
- sol
- 1 zavoj vaniljinega sladkorja
- 750 g sladke smetane
Priprava
1. Odmrznemo borovnice in jih 300 g ukašimo z limoninim sokom in dvema žlicama sladkorja. Pravokoten pekač (3,5 l prostornine) obložimo s papirjem za peko.
Preberite tudi: Poletna osvežitev z jabolčno-cimetovo vodo. Kliknite TUKAJ!
2. Dno pekača obložimo s polovico piškotov, z drugo polovico obložimo robove pekača.
3. Za zmrzlino od šest do osem minut kremasto stepamo jajca, ščepec soli, 150 g sladkorja in vaniljin sladkor. Smetano prav tako stepemo in dodamo kremi.
4. Kremo vlijemo v pekač na piškotno dno. Dve tretjini borovničeve kaše vlijemo na vrh in premešamo z vilicami. Pekač postavimo v zamrzovalnik, najbolje čez noč.
5. Eno tretjino borovničeve kaše zmešamo s 100 g borovnic. Ledeno torto 20 minut prej, preden jo ponudimo, vzamemo iz zamrzovalnika in potresemo z borovničevo mešanico.