Tako jabolko kot cimet poženeta presnovo, s tem pa telesu pomagata izgubljati odvečno težo. Če torej popijemo za malico jabolčno-cimetovo vodo, pospešimo presnovo, jabolko pa poskrbi še za to, da se glukoza v hrani bolje presnavlja v telesu. Pri težavah s prebavo pijemo jabolčno-cimetovo vodo ves dan po malem, pri akutnih težavah pa popijemo velik kozarec vode naenkrat. Zmanjšal se bo občutek napolnjenosti želodca in bolečine v trebuhu. Tudi na jetra deluje jabolčno-cimetova voda blagodejno, saj vsebuje jabolko vitamin A, ki je antioksidant, prav tako vitamin C, ki krepi odpornost telesa in ščiti pred škodljivimi učinki prostih radikalov. Učinkovine biotin, folna kislina in vitamin E, ki so prav tako v jabolku, negujejo kožo in lase ter nohte. Skrbijo pa še za čustveno uravnoteženost.
Preberite tudi: Domači paradižnikovi kruhki so slasten prigrizek! Kliknite TUKAJ!
Jabolčno-cimetova zdravilna voda
Sestavine: liter vode, eno do dve zeleni jabolki, eno do dve cimetovi palčki. Po želji: limonin sok, ingver ali poprova zrna
Priprava: Segrejemo vodo do največ 80-90 stopinj, vsekakor pazimo, da ne zavre. Jabolka medtem narežemo na koščke ter jih skupaj s cimetom damo v vrč. Po želji dodamo limono, ingver ali poper. Dolijemo segreto vodo. Pustimo stati približno 10 minut. Naposled damo napitek za najmanj dve uri v hladilnik. Jabolčno-cimetovo vodo pijemo lahko hladno ali pogreto. Vsako jutro jo popijemo na prazen želodec en kozarček, čez dan pa zmeraj pred obrokom. Tako bo očiščevalni učinek največji.
Glavnim sestavinam jabolčno-cimetove vode lahko po okusu in želji dodamo še: zelišča, ingver ali limonin sok. Poleg okusa bomo z dodatki okrepili tudi delovanje.