Zanimivosti

Sladka jagodna pica s sladoledom za sladkosnede

M. S., Maja
21. 7. 2018, 16.01
Deli članek:

V vročih dneh vsi hrepenimo po osvežitvi. Zato so takšne tudi sladice, s katerimi se posladkamo - mrzle ali celo ledene, sočne, z mnogo sezonskega sadja in z dodatkom lahkih krem.

Revija Maja

Sladka jagodna pica s sladoledom

90 minut + 90 minut za ohlajanje

Sestavine za 4 manjše pice premera 20 cm:

Za testo:
10 g svežega kvasa
1 žlička sladkorja
250 g moke
50 g pšeničnega zdroba
1 žlička soli
moka za delovno površino
2 žlici olja

Za nadev:
500 g jagod
2-3 žlice sladkorja v prahu
1 žlička limoninega soka
150 g malin
200 g kremnega sira (npr. maskarpone)
1 rumenjak
2-3 žlice smetane
2 žlički sladkorja
24 slezenovih penic (približno 150 g)
nekaj lističev mete
sladkor v prahu za posip

Za sladoled:
150 g jagod
40 g sladkorja v prahu
1 žlička vaniljinega sladkorja
1 žlica limoninega soka
60 g jogurta
125 ml sladke smetane

Preberite tudi: Zmrzlina z lubenico za hitro osvežitev. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Za testo zmešamo kvas s sladkorjem, dvema do tremi žlicami moke in 125 ml mlačne vode. Odložimo za 15 minut. Prestalo moko zmešamo z zdrobom in soljo. Prilijemo kvasni nastavek in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček in za eno uro pustimo vzhajati na toplem.

2. Za sladoled umijemo jagode, jih očistimo in skupaj z obema sladkorjema in limoninim sokom ukašimo. Vmešamo jogurt in stepeno smetano. Sladoled postavimo v hladilnik za eno uro in potem ga za pol ure damo v strojček za izdelavo sladoleda (če ga imamo) ali za štiri ure v zamrzovalnik. V tem primeru sladoled vsake pol ure temeljito premešamo.

3. Za nadev umijemo jagode in jih 350 g narežemo na rezine. Preostale jagode potresemo s sladkorjem v prahu in limoninim sokom, ukašimo in precedimo. Maline previdno splaknemo z mrzlo vodo in odložimo na papirnato brisačko. Kremni sir zmešamo z rumenjakom, smetano in sladkorjem.

4. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Dva pekača obložimo s papirjem za peko in testo razdelimo na štiri dele s premerom 20 cm. Namažemo z oljem in po dve pici položimo na dno pekača. Za 10 minut položimo v pečico.

5. Predpečeno testo vzamemo iz pečice in ga namažemo s kremo, potresemo z rezinami jagod, malinami in slezenovimi penicami. Še za 10 minut postavimo v pečico, potem pa na pico odmerimo kepico sladoleda, pokapljamo z jagodno omako, potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z lističi mete.

Estrada

liffe 1
Začel se je LIFFe

Ljubitelji filmov spet prišli na svoj račun

pf-na-v-1-pelko
Vip Petek na TV Veseljak Golica

Primorski fantje na Veseljaku: »Morda nas bo od zgoraj pozdravil tudi Bogdan«

1731506601-z-jasno-in-glasno-1731506560883
TV Veseljak Golica

Jasna s Saško Smodej in Dejanom Dogaja

Karel III
Današnji slavljenec

Foto: Karel III. bo 76. rojstni dan praznoval delovno.

Tako kralj Karel kot njegova žena Camilla sta jasno pokazala svoje navdušenje nad konjskimi dirkami,
Estrada

Preiskava zasebnih nepremičnin britanskega kralja razkriva sporne posle

rdeča-preproga-aktual
Novost

Aktualov rojstni dan: Rdeča preproga za nastopajoče, voditelje in oboževalce

Zanimivosti

panuozzo1
Slastna alternativa

Panuozzo – še ena zvezda iz sveta pice

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?