Mesno nabodalo z omako
Sestavine za 4 osebe:
500 g svinjine
4 žlice olja
2 žlici sojine omake
½ žličke mešanice azijskih začimb
1 žlička čilija v kosmičih
Za omako:
80 g praženih arašidov
1 čebula
1 strok česna
200 ml kokosovega mleka
1 žlička karija
½ žlice limoninega soka
1 žlica sladkorja
Preberite tudi: Pivo je odlično za kuhanje! Od slanih palačink do rjavčkov. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Meso narežemo na koščke in jih čez noč mariniramo v mešanici olja, sojine omake, čilija in začimb.
2. Naslednji dan lesena nabodala za pol ure namočimo v vodo in potem nanje nanizamo meso. Spečemo ga na žaru ali v ponvi.
3. Za omako olupimo česen in čebulo. Oboje sesekljamo in popražimo na olju. Dodamo kari, mešamo in pražimo. Dodamo še sesekljane arašide, zalijemo s kokosovim mlekom in potresemo s sladkorjem. Kuhljamo na šibkem ognju, da se omaka zgosti.
4. Omako ukašimo in začinimo z limoninim sokom. Postrežemo z nabodali.