Zanimivosti

Za prste obliznit': mesno nabodalo z omako

M. S., Maja
21. 7. 2018, 11.01
Deli članek:

Vam tekne svinjina? Da? Danes smo za vas pripravili vrhunski recept za mesno nabodalo z omako. Dober tek.

Revija Maja

Mesno nabodalo z omako

Sestavine za 4 osebe:
500 g svinjine
4 žlice olja
2 žlici sojine omake
½ žličke mešanice azijskih začimb
1 žlička čilija v kosmičih

Za omako:
80 g praženih arašidov
1 čebula
1 strok česna
200 ml kokosovega mleka
1 žlička karija
½ žlice limoninega soka
1 žlica sladkorja

Preberite tudi: Pivo je odlično za kuhanje! Od slanih palačink do rjavčkov. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Meso narežemo na koščke in jih čez noč mariniramo v mešanici olja, sojine omake, čilija in začimb.

2. Naslednji dan lesena nabodala za pol ure namočimo v vodo in potem nanje nanizamo meso. Spečemo ga na žaru ali v ponvi.

3. Za omako olupimo česen in čebulo. Oboje sesekljamo in popražimo na olju. Dodamo kari, mešamo in pražimo. Dodamo še sesekljane arašide, zalijemo s kokosovim mlekom in potresemo s sladkorjem. Kuhljamo na šibkem ognju, da se omaka zgosti.

4. Omako ukašimo in začinimo z limoninim sokom. Postrežemo z nabodali.