Zanimivosti

Poletno kosilo: zapečenec z mletim mesom

M. S., Maja
20. 7. 2018, 11.01
Posodobljeno: 21. 7. 2018, 07.56
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite zapečenec z mletim mesom po našem receptu?

Revija Maja

Zapečenec z mletim mesom

Sestavine za 6 oseb:
1 jajčevec
sol
olje
175 g rezin sira (npr. gaude)
1 žlica masla

Za pire:
1 kg krompirja
100 ml mleka
40 g masla
50 g zelenih oliv (brez koščic)
sol, poper

Za meso:
400 g mletega govejega mesa
1 žlica olja
1 čebula
2 žlički origana
2 žlici paradižnikove mezge
200 g paradižnika v koščkih
sol, poper

Preberite tudi: Pivo je odlično za kuhanje! Od slanih palačink do rjavčkov. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Krompir olupimo, umijemo in razpolovimo. Skuhamo ga v slani vodi, odcedimo. Mleku dodamo maslo in segrejemo. Dodamo krompirju in ga pretlačimo v pire. V mešamo sesekljane olive. Solimo, popramo.

2. Pekač namastimo in vanj razporedimo pire.

3. Meso popražimo na vročem olju. Dodamo olupljeno in sesekljano čebulo. Potresemo z origanom, vmešamo mezgo in paradižnik v koščkih. Nekaj časa kuhljamo, solimo, popramo.

4. Jajčevec narežemo na rezine. Solimo in odložimo na papirnato brisačo za 10 minut. Popečemo jih v ponvi ali na žaru.

5. Polovico sira narežemo na koščke in vmešamo k mesu. Meso razporedimo po pireju v pekaču. Na vrh zložimo rezine jajčevca. Obložimo še s preostalim sirom in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 30 minut.