Zanimivosti

Okus plus: mesno nabodalo z borovničevo omako

M. S., Maja
20. 7. 2018, 16.01
Deli članek:

V času peke na žaru in nabiranja borovnic lahko združimo na videz nezdružljivo in mesno nabodalo z vroče rešetke ponudimo z borovničevo omako. Če bo zraven še pečen krompir, bo obed popoln.

Revija Maja

Sestavine za 4 osebe:
300 g borovnic
100 ml kečapa
1-2 žlici medu
2 žlici škroba
sol, poper
400 g svinjine
400 g govedine
2 žlici olja
4 čebule
150 g dimljene slanine

Preberite tudi: Zmrzlina z lubenico za hitro osvežitev. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Borovnice, kečap in med stresemo v lonček in 5 minut med mešanjem kuhamo. Vmešamo škrob in še 2 minuti kuljamo. Solimo, popramo. Odstavimo z ognja.

2. Meso narežemo na kose in jih namažemo z oljem, v katero smo vmešali sol in poper.

3. Čebule olupimo, razpolovimo in narežemo na ne pretanke rezine. Slanino narežemo na debelejše trakove. Meso, čebulo in slanino nanizamo na nabodala.

4. Nabodala spečemo na žaru. Lahko pa jih popečemo tudi v ponvi in dokončamo v pečici. V tem primeru jih od 15 do 20 minut pečemo na 100 stopinjah.

5. Z nabodali ponudimo borovničevo omako in krompir, pečen v foliji.