Zanimivosti

Špinačni polpeti s paradižnikom, mocarelo in rukolo

M. S.
11. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

Nasitno in primerno tudi za tiste, ki prisegajo na vegeterijansko kuhinjo.

Revija Ženska

Sestavine (za 4 osebe):

300 g mlade špinače,

sol, poper,

400 g krompirja,

2 jajci,

2 do 3 žlice moke,

muškatni orešček,

100 g drobtin,

3 žlice olja,

125 g mocarele (večja kroglica),

2 paradižnika volovsko srce,

2 pesti rukole,

olivno olje,

Priprava:

Špinačo operemo in stresemo v vrelo slano vodo, da oveni. Precedimo in ožamemo, na deski na drobno sesekljamo.

Krompir skuhamo, olupimo in ko se malce ohladi, naribamo. Skupaj z enim jajcem, špinačo in moko ga zgnetemo v gladko maso. Po potrebi dodamo več moke, solimo, popramo in potresemo z naribanim muškatnim oreščkom.

Iz mase oblikujemo osem polpet. Premažemo jih z razžvrkljanim rumenjakom, povaljamo v drobtinah (ki jih lahko pripravimo tudi iz mletih oreščkov!) in na vročem olju v ponvi pečemo od 6 do 8 minut.

Kroglico mocarele narežemo na rezine, prav tako paradižnika. Rukolo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

Pečene polpete položimo na kuhinjsko papirnato brisačo, potem pa po dva prestavimo na krožnik, obložimo z rezinami paradižnika in mocarele, solimo, popramo, pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z lističi bazilike.

Preberite tudi: Kosilo v službi - avokado z mandljevo skorjico. Kliknite TUKAJ!