Sestavine (za 4 osebe):
300 g mlade špinače,
sol, poper,
400 g krompirja,
2 jajci,
2 do 3 žlice moke,
muškatni orešček,
100 g drobtin,
3 žlice olja,
125 g mocarele (večja kroglica),
2 paradižnika volovsko srce,
2 pesti rukole,
olivno olje,
Priprava:
Špinačo operemo in stresemo v vrelo slano vodo, da oveni. Precedimo in ožamemo, na deski na drobno sesekljamo.
Krompir skuhamo, olupimo in ko se malce ohladi, naribamo. Skupaj z enim jajcem, špinačo in moko ga zgnetemo v gladko maso. Po potrebi dodamo več moke, solimo, popramo in potresemo z naribanim muškatnim oreščkom.
Iz mase oblikujemo osem polpet. Premažemo jih z razžvrkljanim rumenjakom, povaljamo v drobtinah (ki jih lahko pripravimo tudi iz mletih oreščkov!) in na vročem olju v ponvi pečemo od 6 do 8 minut.
Kroglico mocarele narežemo na rezine, prav tako paradižnika. Rukolo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
Pečene polpete položimo na kuhinjsko papirnato brisačo, potem pa po dva prestavimo na krožnik, obložimo z rezinami paradižnika in mocarele, solimo, popramo, pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z lističi bazilike.