Sestavine za 2 osebi:
120 g bulgurja
sol, poper
pest rukole
100 g češnjevih paradižnikov
1 avokado
1 žlica mandljev
3 žlice belega vinskega kisa
6 žlic zelenjavne juhe
1 žlička medu
1 žlica olivnega olja
Priprava:
1. Bulgur skuhamo v slani vodi po navodilih na embalaži.
2. Rukolo umijemo, osušimo in na grobo zrežemo. Paradižnik narežemo na četrtine.
3. Avokado razpolovimo in odstranimo koščico. Sredico in robove avokada natremo s soljo in poprom.
4. Mandlje na grobo sesekljamo, stresemo na plitek krožnik in nanje položimo polovički avokada. Rahlo pritisnemo, da se mandlji primejo sadeža.
5. Segrejemo ponev in avokado pečemo od dve do tri minute.
6. Za preliv zmešamo kis, juho, med in olje, dodamo sol in poper.
7. Bulgur razdrobimo z vilicami in stresemo v skledo. Dodamo paradižnike in rukolo, prelijemo s prelivom, solimo, popramo in vse dobro zmešamo.
8. Solato ponudimo z avokadom.