Zanimivosti

Za sladkosnede: zloženka z malinami in vaniljevo kremo

Revija Maja
3. 7. 2018, 16.01
Deli članek:

Maline so vir navdiha za številne poletne sladice. Za vse ljubitelje tega sladkega sadeža danes pripravljamo zloženko z vaniljevo kremo.

Revija Maja

Zloženka z malinami in vaniljevo kremo

40 min

Sestavine za 6 oseb:
500 g listnatega testa
3 jajca
50 g sladkorja
25 g moke
1 žlička vaniljevega ekstrakta
300 ml mleka
150 ml sladke smetane
450 g malin
1 žlica sladkorja v prahu za posip

Priprava:

1. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini na šest enakih delov, tankih 3 mm. Iz vsakega dela izrežemo (s pomočjo šablone iz papirja za peko) tri pravokotnike v velikosti 5 x 12 cm.

2. Pravokotnike položimo na dva pekača, obložena s papirjem za peko, in ju za pol ure postavimo na hladno.

3. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

4. Testene pravokotnike večkrat prebodemo z vilicami in potresemo s sladkorjem v prahu. V pečici jih pečemo 10 minut. Potem jih obrnemo in pečemo še 2 minuti.

5. Ko se testo hladi, pripravimo kremo. Zmešamo jajca, sladkor, moko in vaniljo, da dobimo gosto kremo.

6. Mleko segrevamo skoraj do vretja, a ne sme zavreti, potem pa ga med mešanjem dodamo jajčni kremi.

7. Kremo počasi segrevamo nekaj minut in ves čas mešamo, da se zgosti. Potem jo prelijemo v skledo, pokrijemo s prozorno folijo in počakamo, da se ohladi.

8. Hladno kremo premešamo in ji dodamo stepeno sladko smetano. Naložimo v dresirno vrečko.

9. Največ uro prej, preden bomo sladico postregli, nabrizgamo polovico kreme na šest testenih pravokotnikov. Nanjo naložimo maline in pokrijemo z drugo plastjo pečenega testa. Še enkrat ponovimo. Nazadnje sladico potresemo s sladkorjem v prahu.

Ste vedeli?

Millefeuille v prevodu pomeni tisoč plasti in je ena najbolj priljubljenih francoskih slaščic s plastmi listnatega testa, vaniljevo kremo in malinami.

Preberite tudi: Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove. Kliknite TUKAJ!