Sestavine za pekač premera 24 cm:
160 ml olja
4 jajca
250 g moke
250 ml smetane
4 žlice sesekljane + 1 pest rukole
1 žlička nastrgane limonine lupine
4 rezine kozjega sira
morska sol, poper
Priprava:
1. Dve jajci penasto stepemo s 120 ml olja in pol žličke soli. Dodamo moko in vse zmešamo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in za eno uro postavimo v hladilnik.
2. Okrogel pekač namažemo z oljem. Testo razvaljamo med dvema polama papirja za peko, položimo v pekač. Testo naj sega tudi pod rob pekača. Pekač s testom še za 10 minut postavimo v hladilnik.
3. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
4. Dve jajci zmešamo s smetano, sesekljano rukolo in limonino lupino. Solimo, popramo. Nadev vlijemo v pekač in na vrh položimo rezine kozjega sira. Pokapljamo z oljem.
5. Pito pečemo od 25 do 30 minut. Pečeno in rahlo ohlajeno potresemo z rukolo in postrežemo.