S kozicami
Sestavine za 2 osebi:
125 g ožjih jajčnih rezancev
1 žlička olja
2 stroka česna
1 kos (2,5 cm) ingverja
1 majhna rdeča čebula
1 zelena paprika
50 g pancete (koščki)
100 g kozic (zamrznjenih, brez lupine)
1 žlica karija v prahu
150 g kalčkov
2 žlici sojine omake
25 g arašidov
Priprava:
1. Najprej skuhamo rezance po navodilih na embalaži. Kuhane odcedimo.
2. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Ingver ostrgamo in nastrgamo. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na trakove.
3. V voku segrejemo olje in popražimo česen in ingver. Dodamo čebulo in papriko in pražimo še dve minuti. Dodamo panceto in kozice in pražimo štiri minute. Ves čas mešamo.
4. Vmešamo kari in dodamo kalčke ter pražimo dve do tri minute. Potem dodamo rezance in sojino omako, dobro premešamo, potresemo z arašidi in grejemo še kakšno minuto. Postrežemo v toplih skledah.