Zanimivosti

To je najboljši recept za juho z beluši

M. S., Bodi zdrava
25. 5. 2018, 16.01
Deli članek:

Beluši ali šparglji? Sploh ni dileme, saj gre za isti poganjek. Šparglje imenujemo zelena, beluše pa bela stebla najbolj zaželene pomladne zelenjave. Kako iz nje pripraviti slastno juho, pa izveste v spodnjem prispevku.

Revija Bodi zdrava

Kokosova juha z beluši in lososom

Sestavine za 4 osebe:
3 mlade čebule
200 gramov svežega lososa (file)
1 limeta
½ žličke posušenega čilija
sol
600 gramov belušev
30 gramov svežega ingverja
1 žlička sladkorja
2 žlički masla
1 žlička karija v prahu
2 žlički moke
400 mililitrov nesladkanega kokosovega mleka

Priprava:

Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Lososov file osušimo in narežemo na koščke. Limeti iztisnemo sok. Čebulo in lososa zmešamo z limetinim sokom, čilijem in ščepcem soli. Pokrijemo in dvajset minut mariniramo v hladilniku.

Medtem beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del, narežemo jih na dva centimetra dolge koščke. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Beluše skupaj z ingverjem in sladkorjem 8–10 minut kuhamo v slani vodi. Odlijemo vodo in jo prihranimo.

V loncu segrejemo dve žlički masla. Dodamo kari in moko in pražimo kakšno minuto. Prilijemo vodo, v kateri so se kuhali beluši, in kokosovo mleko, zavremo in kuhljamo sedem minut. Solimo.

Kuhane koščke belušev stresemo v vročo juho in postrežemo s koščki lososa.

Preberite tudi: Krožnik juhe iz pomladnih sestavin. Kliknite TUKAJ!