Zanimivosti

To je najboljši recept za juho z beluši

M. S., Bodi zdrava
25. 5. 2018, 16.01
Deli članek:

Beluši ali šparglji? Sploh ni dileme, saj gre za isti poganjek. Šparglje imenujemo zelena, beluše pa bela stebla najbolj zaželene pomladne zelenjave. Kako iz nje pripraviti slastno juho, pa izveste v spodnjem prispevku.

Revija Bodi zdrava

Kokosova juha z beluši in lososom

Sestavine za 4 osebe:
3 mlade čebule
200 gramov svežega lososa (file)
1 limeta
½ žličke posušenega čilija
sol
600 gramov belušev
30 gramov svežega ingverja
1 žlička sladkorja
2 žlički masla
1 žlička karija v prahu
2 žlički moke
400 mililitrov nesladkanega kokosovega mleka

Priprava:

sportne-igre-mladih, plazma-sportne-igre, tekmovanje, sport

Zanimivosti

Začela se je nova sezona Športnih iger mladih

Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Lososov file osušimo in narežemo na koščke. Limeti iztisnemo sok. Čebulo in lososa zmešamo z limetinim sokom, čilijem in ščepcem soli. Pokrijemo in dvajset minut mariniramo v hladilniku.

Medtem beluše ostrgamo in jim odstranimo trd oleseneli del, narežemo jih na dva centimetra dolge koščke. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Beluše skupaj z ingverjem in sladkorjem 8–10 minut kuhamo v slani vodi. Odlijemo vodo in jo prihranimo.

V loncu segrejemo dve žlički masla. Dodamo kari in moko in pražimo kakšno minuto. Prilijemo vodo, v kateri so se kuhali beluši, in kokosovo mleko, zavremo in kuhljamo sedem minut. Solimo.

Kuhane koščke belušev stresemo v vročo juho in postrežemo s koščki lososa.

Preberite tudi: Krožnik juhe iz pomladnih sestavin. Kliknite TUKAJ!