Le malokdo v svoji kuhinji nima voka - tipične posode kitajske kuhinje. Originalni vok je polkrožen, izdelan iz litega železa in z zaobljenim dnom, medtem ko v Evropi prevladuje njegova različica iz jekla ali aluminija z ravnim dnom. Takšna posoda se enakomerno segreje po vsej površini in je idealna za pripravo mesnih in zelenjavnih jedi po receptih dežel Daljnega vzhoda.
Z govedino
Sestavine za 4 osebe:
300 g dolgozrnatega riža
1 žlica olja
400 g govedine
1 rdeča čebula
1 rdeča paprika
1 korenček
1 pest kalčkov
50 g rdečega zelja
70 g belega zelja
70 g brokolija
2 žlici sojine omake
2 žlici omake hoisin
Priprava:
1. Zelenjavo (papriko, korenje, brokoli, zelje) umijemo in narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
2. Meso narežemo na trakove.
3. V voku segrejemo olje in popražimo čebulo in meso. Dodamo vso zelenjavo in pražimo še pet minut.
4. Vmešamo sojino omako in omako hoisin ter kalčke, dobro premešamo in pregrejemo ter ponudimo s kuhanim rižem.