Pri izbiri sestavin za nadev se lahko prepustimo svoji domišljiji in kombiniramo sestavine, ki jih imamo tisti hip doma.
Sestavine (za 4 osebe):
- 4 mesnate rumene paprike,
- 3 žlice kokosovega olja,
- 1 majhna drobno sesekljana čebula,
- 3 strti stroki česna,
- 3 majhne olupljene in na kocke narezane bučke,
- 2 olupljena in na kocke narezana paradižnika,
- 100 g kuhanega rdečega fižola,
- 50 g nastrganega sira (na primer gavde),
- 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja,
- 1 žlica sesekljane sveže bazilike,
- 1 osmukana vejica svežega timijana,
- ½ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra.
Priprava:
- Paprike vzdolžno prerežemo, jim odstranimo seme in opne, peclje pa pustimo. Splaknemo jih pod hladno vodo in odcedimo.
- Za nadev na žlici olja popražimo čebulo in česen. Dodamo bučke in paradižnik ter kuhamo 10 minut, da se zelenjava zmehča in tekočina povre.
- Bučke in paradižnik preložimo v skledo, dodamo fižol, polovico sira, peteršilj, baziliko in timijan, posolimo in popopramo ter premešamo.
- Odcejene polovice paprik zložimo v pekač, ki smo ga premazali z žlico olja, in napolnimo z nadevom. Pokapam jih s preostalim oljem in postavimo v pečico, segreto na 180 °C.
- Paprike pečemo 30 minut, nato pa jih posujemo s preostalim sirom in še za 5 minut postavimo v pečico, da se sir stopi.
- Tako pečene paprike lahko ponudimo kot samostojno jed, dobro pa se ujemajo tudi s pečenim mesom.