Zanimivosti

Hrustljava solata

M.O.Ž., Maja
19. 8. 2017, 09.00
Deli članek:

Sočna in hrustljava solata najbolj tekne v vročih dneh. Lahko je tudi popoln obrok, če ji dodamo še koščke mesa ali kuhano jajce.

Shranjena v kozarčku pa je letošnji gurmanski hit in odlična malica v službi. Da nam ne bi v tem primeru preliv preveč razmočil solate, je najbolj praktično, če ga shranimo posebej in zmešamo z zelišči tik pred zaužitjem.

Sestavine za 3 osebe:

10 redkvic

½ kumare

50 g glavnate solate

2 vejici koriandra ali peteršilja

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

1 majhna konzerva vložene koruze

1 vrečka mešanice začimb za italijansko solato

7 žlic vode

6 žlic kisa

5 žlic olja

100 g sira feta

Priprava:

  1. Redkvice in kumaro umijemo in narežemo na rezine. Solato umijemo in listke narežemo na grižljaje. Osmukamo koriander ali peteršilj, koruzo splaknemo in odcedimo. Vse stresemo v skledo.
  2. Pripravimo preliv za solato. Mešanico začimb za italijansko solato zmešamo z vodo, kisom in oljem. Prelijemo čez zelenjavo in dobro premešamo.
  3. Nazadnje potresemo s sirom feta.