Shranjena v kozarčku pa je letošnji gurmanski hit in odlična malica v službi. Da nam ne bi v tem primeru preliv preveč razmočil solate, je najbolj praktično, če ga shranimo posebej in zmešamo z zelišči tik pred zaužitjem.
Sestavine za 3 osebe:
10 redkvic
½ kumare
50 g glavnate solate
2 vejici koriandra ali peteršilja
Zanimivosti
Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem
1 majhna konzerva vložene koruze
1 vrečka mešanice začimb za italijansko solato
7 žlic vode
6 žlic kisa
5 žlic olja
100 g sira feta
Priprava:
- Redkvice in kumaro umijemo in narežemo na rezine. Solato umijemo in listke narežemo na grižljaje. Osmukamo koriander ali peteršilj, koruzo splaknemo in odcedimo. Vse stresemo v skledo.
- Pripravimo preliv za solato. Mešanico začimb za italijansko solato zmešamo z vodo, kisom in oljem. Prelijemo čez zelenjavo in dobro premešamo.
- Nazadnje potresemo s sirom feta.