Zanimivosti

Rižev narastek s čevapčiči

Maja Poljšak, Maja
18. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

Pripadnik južnega naroda bi se križal nad takšno uporabo »čevapa«.

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g dolgozrnatega riža
  • 500 g čevapčičev
  • 1 žlica olivnega olja
  • 4 mlade čebulice
  • 2 stroka česna
  • 1 rumena paprika
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 400 g koščkov paradižnika (pločevinka)
  • 50 ml smetane
  • sol in poper
  • 100 g sira feta
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Riž skuhamo v slani vodi. Čevapčiče v ponvi na olju pečemo 10 minut, nato jih narežemo na večje koščke in preložimo na krožnik. Čebulice očistimo in narežemo na koleščke, česen olupimo in na drobno sesekljamo. Papriko očistimo in narežemo na koščke, paradižnike prepolovimo.
  2. V ponvi popražimo vso zelenjavo, dodamo koščke paradižnika, prilijemo smetano, solimo in popramo ter dodamo žlico peteršilja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
  3. Riž, čevapčiče in zelenjavo razdelimo v porcijske modelčke, vse potresemo z nadrobljenim sirom feta, modelčke postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Nazadnje pečeno jed potresemo s preostankom peteršilja in še toplo postrežemo.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost