Zanimivosti

Prefinjeno sestavljena sladica

Alan Kavčič, Avenija
27. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Korenčkova tortica s karamelnim musom in limonovim sladoledom

Sestavine za karamelni mus

  • 250 g karamelne čokolade
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 2 jajčna rumenjaka
  • 150 ml kisle smetane
  • 150 ml trdo stepene smetane
  • 3 listi želatine

Priprava:

Karamelno čokolado stopite nad soparo in stepite rumenjake. V stopljeno karamelno čokolado dodajte želatino, rumenjake in kislo smetano. Pustite, da se ohladi, nato dodajte sladko smetano, premešajte in zmes je pripravljena.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Sestavine za korenčkov biskvit

  • 200 g korenja
  • 1 žlica limonovega soka
  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 3 žlice vaniljevega sladkorja
  • 50 g škroba
  • 1 pecilni prašek
  • 200 g mletih mandljev
  • pest rozin
  • 1 žlica cimeta

Priprava:

Olupite korenje in ga na drobno naribajte. Premešajte z limonovim sokom, ločite rumenjak in beljak. Beljak stepite v čvrst sneg, postopno dodajajte sladkor in vaniljev sladkor. V sneg vmešajte rumenjake ter dodajte škrob, moko, pecilni prašek in naribano korenje. Pečico segrejte na 180 °C, zmes vlijte v pravokotni pekač in pecite 40 minut. Ko je biskvit pečen, ga ohladite in razrežite na trikotnike. Ob korenčkov biskvit na krožnik položite žličnik iz karamelne čokolade in kepico limonovega sladoleda.