Sestavine za karamelni mus
- 250 g karamelne čokolade
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 2 jajčna rumenjaka
- 150 ml kisle smetane
- 150 ml trdo stepene smetane
- 3 listi želatine
Priprava:
Karamelno čokolado stopite nad soparo in stepite rumenjake. V stopljeno karamelno čokolado dodajte želatino, rumenjake in kislo smetano. Pustite, da se ohladi, nato dodajte sladko smetano, premešajte in zmes je pripravljena.
Sestavine za korenčkov biskvit
- 200 g korenja
- 1 žlica limonovega soka
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 3 žlice vaniljevega sladkorja
- 50 g škroba
- 1 pecilni prašek
- 200 g mletih mandljev
- pest rozin
- 1 žlica cimeta
Priprava:
Olupite korenje in ga na drobno naribajte. Premešajte z limonovim sokom, ločite rumenjak in beljak. Beljak stepite v čvrst sneg, postopno dodajajte sladkor in vaniljev sladkor. V sneg vmešajte rumenjake ter dodajte škrob, moko, pecilni prašek in naribano korenje. Pečico segrejte na 180 °C, zmes vlijte v pravokotni pekač in pecite 40 minut. Ko je biskvit pečen, ga ohladite in razrežite na trikotnike. Ob korenčkov biskvit na krožnik položite žličnik iz karamelne čokolade in kepico limonovega sladoleda.