Sestavine za 4 osebe:
- 250 g velikih testenin v obliki polžev ali školjk
- 200 g mešanega mletega mesa
- 1 sesekljana čebula
- 1 sesekljan strok česna
- 1 korenček
- 1 majhna zelena bučka
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 ščep origana
- 1 žlička masla
- 1 kozarček paradižnikove omake za testenine z baziliko
- 80 g mocarele
- 1 ščep soli
- 1/2 šopka sesekljane krebuljice
Priprava:
- Korenček in bučko očistimo in narežemo na kockice. V posodi na olju popražimo sesekljano čebulo, česen in korenček, dodamo mleto meso in naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo.
- Meso solimo in popramo, dodamo bučko, paradižnikov koncentrat in origano, še malo popražimo, nato prilijemo 50 ml tople vode in pokrito dušimo 20 minut.
- V loncu pristavimo vodo za testenine. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Primerno velik pekač namažemo z maslom in vanj zlijemo približno polovico paradižnikove omake. Krop solimo in dodamo testenine. Ko so testenine kuhane, jih dobro odcedimo, napolnimo z mesnim nadevom in zložimo v pekač.
- Mocarelo narežemo na kockice in potresemo po testeninah, vse prelijemo s preostalo omako, pekač postavimo v vročo pečico in pečemo 15 minut. Nazadnje pekač vzamemo iz pečice in jed potresemo z nasekljano krebuljico.