Zanimivosti

Polnjene testenine v obliki polžev

Maja Poljšak, Maja
13. 5. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ponudba v trgovinah je vedno bolj pestra in zlahka najdemo sestavine, ki jih še pred nekaj leti skoraj nismo poznali.

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g velikih testenin v obliki polžev ali školjk
  • 200 g mešanega mletega mesa
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1 korenček
  • 1 majhna zelena bučka
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 ščep origana
  • 1 žlička masla
  • 1 kozarček paradižnikove omake za testenine z baziliko
  • 80 g mocarele
  • 1 ščep soli
  • 1/2 šopka sesekljane krebuljice
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

  1. Korenček in bučko očistimo in narežemo na kockice. V posodi na olju popražimo sesekljano čebulo, česen in korenček, dodamo mleto meso in naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo.
  2. Meso solimo in popramo, dodamo bučko, paradižnikov koncentrat in origano, še malo popražimo, nato prilijemo 50 ml tople vode in pokrito dušimo 20 minut.
  3. V loncu pristavimo vodo za testenine. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Primerno velik pekač namažemo z maslom in vanj zlijemo približno polovico paradižnikove omake. Krop solimo in dodamo testenine. Ko so testenine kuhane, jih dobro odcedimo, napolnimo z mesnim nadevom in zložimo v pekač.
  4. Mocarelo narežemo na kockice in potresemo po testeninah, vse prelijemo s preostalo omako, pekač postavimo v vročo pečico in pečemo 15 minut. Nazadnje pekač vzamemo iz pečice in jed potresemo z nasekljano krebuljico.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost