Tale kombinacija s piščancem in šparglji bo zagotovo popestrila naš »repertoar« rižot, poleg tega pa je zaradi špargljev še posebej zdrava.
Sestavine (za 4 osebe):
- 1 drobno sesekljana čebula,
- 2 strta stroka česna,
- 3 žlic olivnega olja,
- 500 g na koščke narezanih piščančjih filejev,
- 300 g očiščenih in na koščke narezanih zelenih špargljev,
- 1 žlica sesekljanega origana,
- 300 g opranega in osušenega riža,
- ¼ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega belega popra,
- 1 l vroče piščančje jušne osnove,
- 3 žlice surovega masla,
- 4 žlice nastrganega parmezana.
Priprava:
Na olju prepražimo čebulo in česen, nato pa dodamo piščančje meso in ga pražimo 5 minut. Primešamo origano in šparglje ter jih pražimo le toliko, da spremenijo barvo. Dodamo riž, ga 2 minuti pražimo, nato pa solimo, popramo in zalijemo z 2 zajemalkama jušne osnove. Rižoto kuhamo 25 minut in postopoma zalivamo s preostalo jušno osnovo.Kuhani rižoti primešamo surovo maslo in parmezana ter ponudimo.