Nasvet

VIDEO: Krompir lupite narobe, tako je hitreje in lažje

B.K.
31. 3. 2017, 18.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ta metoda ne potrebuje lupilca, je hitrejša in bolj elegantna.

Profmiedia
Fotografija je simbolična.

Ta način lupljenja krompirja vam bo prihranila kar nekaj časa, živcev in okusa. Namesto, da vsak krompir posebej olupite z lupilcem in z nožem – način, ki vzame dosti časa, hkrati pa postrga podkožnico krompirja, kjer je vsebovana večina okusa – boste tukaj nož uporabili zgolj za to, da z njim zarežete okoli in okoli krompirja. Pazite, da se vrezana linija, ki naj ne bo pregloboka, na drugi strani stakne sama s sabo.

Ko ste vse krompirje zarezali, jih skuhajte kakor jih kuhate po navadi, v posodi z veliko vode.

Ko so skuhanih jih za nekaj sekund položite v posodo s hladno vodo ali splahnite. Tako se izognete prevročemu krompirju in posledično opeklinam.

Krompir primite v roke in lupino preprosto potegnite iz njega. Postopek je enostaven in hiter, krompir namreč z lahkoto ’sleče’ kožico.