Sestavine:
- 1 kg svinjine
- 1 kg mletega govejega mesa
- 250 g slanine
- 5 žlic škroba
- 5 jajc
- sol
- mleta rdeča paprika
- 2 žlički popra
Priprava:
Slanino narežemo na kocke, svinjino zmeljemo. Vse zgnetemo v enotno zmes in položimo v pravokoten pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo od 80 do 90 minut na 180 stopinjah.
Za zajtrk: Mesni sir narežemo na rezine in jih popečemo. Ponudimo z jajcem na oko.
Za malico: V žemljici ali kajzerici, z dodatkom gorčice, bo vroče popečena rezina mesnega sira odlično teknila.
Za kosilo: V ponvi popražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezan mesni sir in oboje dodamo zelenjavni juhi s cmoki.
Za večerjo: Pražen s papriko in čebulo je mesni sir lahko odličen dodatek solati.