Zanimivosti

Vsakič drugače

Revija Maja
31. 3. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na jedilniku je mesni sir!

Sestavine:

  • 1 kg svinjine
  • 1 kg mletega govejega mesa
  • 250 g slanine
  • 5 žlic škroba
  • 5 jajc
  • sol
  • mleta rdeča paprika
  • 2 žlički popra

Priprava:

Slanino narežemo na kocke, svinjino zmeljemo. Vse zgnetemo v enotno zmes in položimo v pravokoten pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo od 80 do 90 minut na 180 stopinjah.

Za zajtrk: Mesni sir narežemo na rezine in jih popečemo. Ponudimo z jajcem na oko.

Za malico: V žemljici ali kajzerici, z dodatkom gorčice, bo vroče popečena rezina mesnega sira odlično teknila.

Za kosilo: V ponvi popražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezan mesni sir in oboje dodamo zelenjavni juhi s cmoki.

Za večerjo: Pražen s papriko in čebulo je mesni sir lahko odličen dodatek solati.