Zanimivosti

Zelenjavna ponev z jajcem

Maja Poljšak, Maja
17. 1. 2017, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe :

  • 4 jajca
  • 450 g na kocke narezane in zamrznjene poletne zelenjave (jajčevca in paprike)
  • 1 čebula
  • 2 večja krompirja
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol in poper
  • 1 ščep posušene bazilike

Priprava:

  1. Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi skuhamo tako, da ostane še čvrst. Čebulo olupimo in narežemo na lističe.
  2. V veliki ponvi na olju najprej popražimo čebulo. Ko ta postekleni, dodamo odmrznjeno zelenjavo in baziliko, solimo in popramo. Mešamo in pražimo približno 10 minut, dodamo še odcejene kockice krompirja in še malo popražimo.
  3. Nazadnje vsebino ponve razporedimo tako, da naredimo štiri vdolbine, vanje ubijemo jajca in takoj, ko so jajca pečena, jed postrežemo.