Zanimivosti

Zapečena špinača z gobami

Maja Poljšak, Maja
17. 1. 2017, 15.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe :

  • 750 g zamrznjene špinače ali blitve (v listih ali na grobo nasekljane)
  • 250 g zamrznjenih narezanih šampinjonov (ali iz pločevinke)
  • 1 strok česna
  • 1 bela čebula
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • 100 ml sladke smetane za kuhanje
hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Priprava:

  1. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo, šampinjone očistimo in narežemo. Pekač namažemo z maslom.
  2. V ponvi segrejemo olje, dodamo šampinjone in sesekljan česen, mešamo in pražimo, da se šampinjoni zmehčajo. Solimo in popramo, nazadnje primešamo paradižnikov koncentrat in peteršilj. Nato ponev odstavimo in pustimo, da se malo ohladi.
  3. V drugi ponvi stopimo preostalo maslo, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni, nato dodamo špinačo ali blitvo, solimo in popramo. Pražimo in mešamo, da se špinača odmrzne in tekočina povre.
  4. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Gobe in špinačo zmešamo, stresemo v pekač, potresemo s parmezanom, zalijemo s smetano in v ogreti pečici pečemo približno 20 minut.