Zanimivosti

Francoska solata s piščancem

Maja Poljšak, Maja
17. 1. 2017, 11.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestavine za 4 osebe :

  • 250 g narezanega zamrznjenega korenčka
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 2 večja krompirja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 večji piščančji file brez kosti in kože
  • 1 žlica olja
  • sol in poper
  • 5 žlic majoneze

Priprava:

  1. Na kockice narezan korenček in grah stresemo v manjšo količino slanega kropa in skuhamo. Nato zelenjavo odcedimo in vodo prihranimo.
  2. V visoki ponvi, na olju, piščančji file na hitro popečemo po obeh straneh, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode od kuhanja zelenjave in pokrito dušimo 25 minut. Pečeno meso pustimo, da se ohladi, in šele popolnoma hladno narežemo.
  3. Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi kuhamo toliko časa, da se skuha, vendar ostane še čvrst. Nato ga odcedimo, dodamo jabolčni kis in pustimo, da se ohladi.
  4. Korenček, grah, krompir in narezano meso damo v skledo, dodamo majonezo, premešamo, po okusu dosolimo in popramo.