Jedilniki Andersenovih že dve desetletji sestojijo iz le ene sestavine: mesa.
Vse se je začelo sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je Joe začel eksperimentirati z dietami z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Ko so njegovi ženi Charlene leta 1998 diagnosticirali lymsko boreliozo, ta ni mogla uživati drugega kot rdečega mesa. »Nisva mogla verjeti: tisto, kar so obsojali privrženci zdravega načina življenja, mastno rdeče meso, ji je dajalo moč,« je pred kratkim dejal Joe. Z ženo sta se zakopala v knjige in sčasoma pristala na izključno mesni dieti. A sta kmalu ugotovila, da se najbolj počutita po rdečem mesu.
Danes tako Joe (57), Charlene (42) ter njuna sinova Charlie (10) in George (8) živijo od le enega obroka na dan, kateri sestoji docela iz govedine. Po možnosti tako mastne, da za pripravo ni potrebna dodatna mast. Kot pravi Joe, se vsak večer »napitajo govedine«, seveda nesoljene. Andersonovi ne pijejo drugega kot vode, niti ne uporabljajo začimb pri pripravi govedine. Presenetljivo za hrano zapravijo kar nekaj denarja – med 1.000 in 1.500 evri na mesec. Govedina pač ni poceni. Dieti sta se dobro prilagodila tudi oba otroka. Najslabše na nanju vpliva sadje, je pripomnil Joe, saj naj bi se po njem spremenila v podivjani pošasti.