Zanimivosti

Dva planeta, ki vam lahko zagrenita teden

M.V.
24. 5. 2015, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pričakovali bi, da bo Merkurjeva retrogradnost – z vsem, kar spada zraven – glavna značilnost tedna, ki se odpira pred nami, toda primat mu bo vzel nekdo močnejši – Neptun.

Wikipedija

Njegove trenutne povezave so tako močne, da bo zameglil še tako realno zastavljen cilj, spraševali se bomo, ali je to sploh mogoče. Besede, ki letijo v prazno, rožnata očala vsepovsod, aktivnost brez podlage ali pokritja, realnost, ki je nočemo videti, in še bi se dalo kaj našteti. Seveda ne bo ostalo le pri tem. Nekateri bodo vzeli dogajanje v svoje roke, načelo »pustite me pri miru, saj vem, kaj je treba narediti« bo prisotno kot že dolgo ne. 
K sreči obstaja tudi boljša plat delovanja planetov v tem tednu. Originalnost, inventivnost, novi prijemi in pogled naprej bodo samo nekateri od odzivov na neugoden trend in neljubo ozračje. Vse več se bomo srečevali s spodbujanjem drugih k optimizmu in navduševanju za korake naprej ne glede na to, ali so stvari urejene ali ne. Sreča vsekakor spodbuja in podpira pogumne, le tako se da kaj premakniti. Vsakdo naj premakne en sam kamenček – to je veliko kamenčkov. In še ena posebnost: pozornost na svobodo in možnost odločitve drugih, množic, bo počasi vse večja. 



OVEN (od 21. 3. do 20. 4.) 

Vsa vaša moč in ustvarjalnost ne bosta zadosti, da bi sistem, podjetje ali projekt premaknili naprej ali izboljšali, zato se boste odločili za samostojen korak, pa naj si kdo misli, kar si hoče. V denarnih zadevah vas lahko doleti zavist nekoga, pri tem predvsem ohranite mirno kri in zdravo pamet. V ljubezni je videti pozitivno energijo, v partnerstvu pa bo v tem tednu kak sum preveč, morda poskus vplivanja na odločitve, kar eni strani ne bo všeč. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.) 

Varnost potez bo tokrat na prvem mestu. Poiskali boste zanesljive informacije ali osebe, na katere se je mogoče zanesti, na primer starše ali starejše in modrejše ljudi. Z njihovo pomočjo boste obšli nekatere čeri, ki grozijo, da se bo vaš čoln potopil. Preden naredite kak odločilen korak, raje večkratno preverite trdnost tal. Neko prijateljstvo se bo v tem tednu izkazalo za iluzijo, nikakor ne boste mogli razumeti, kako se človek lahko tako spremeni. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.) 

Istočasno bi radi vse, potem pa ste raztrgani med sto strani. Sodelovanje z drugimi je lahko odlična rešitev za ta čas, a le če ste sposobni držati korak in tudi besede, ki jih izrečete; prelahko vam bodo šle z jezika. Na splošno boste v tem tednu pokazali obilo prilagodljivosti in iznajdljivosti, še bolje pa bi bilo, če bi vaši koraki sledili kaki rdeči niti. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.) 

Pri vsem, kar boste počeli, boste skrbeli za trdnost in zanesljivost, marsikdo se bo obrnil na vas, da bi videl, kako uspevate v tem norem času ohranjati mirno glavo. Izzivi v službi ali poslih bodo zelo veliki, in če bo kdo hotel prevzeti pobudo, mu jo boste rade volje prepustili. Na pravnem področju so mogoči nesporazumi, še posebej pazite na papirje in podpise, predvsem pa se ne odločajte za kake sodne postopke proti komurkoli. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

Lunarno gibanje prinaša na začetku tedna nekaj preobčutljivosti, morda boste deležni kake slabše ocene. S skupnimi financami bo nekaj zmede, za investicije, kredite ali posojanje denarja čas nikakor ni dober, kot tudi ne za igre na srečo. Če ste do zdaj kaj skrivali, bodo v ljubezni težave, ker utegne vse priti na dan. Energije vam ne bo zmanjkalo, še za druge je boste imeli dovolj. Vaš spodbujevalni način je dobrodošel kot še nikoli prej. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.) 

Merkurjeva tokratna retrogradnost za vas res ni na dobrem mestu – povezuje druge na splošno in vaš status oziroma dojemanje uspeha. Niti sistem (recimo služba, tim, država) vam ne bo dajal povratnih informacij in zanesti se boste morali kar nase; če ste se kje srečali z intuicijo, potem bo ta rešila večino zadreg tega tedna, v nasprotnem primeru pa … Poskrbite za zadosti spanja in odidite v naravo, če pa znate meditirati, obnovite to prakso, zelo prav vam bo prišla. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.) 

V službi in poslih se zadeve ne bodo zaostrile zaradi nesposobnosti ali tehničnih razlogov, ampak zaradi zavisti ali ljubosumnosti. Zaradi tega se boste obrnili na prijatelje in zveze, s tem pa srečali tudi koga, ki bo prinesel nove ideje, ali pa dobili dovolj podpore za lastno razvijanje idej. Nič ni torej samo slabo – brez težav teh korakov ne bi naredili, ker ne bi bili nujni. V partnerstvu boste nekaj naredili čisto po svoje in ne ozirajoč se na partnerja ali pa bo to naredil partner. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.) 

Vse več napetosti na materialnem področju in posledično v dojemanju samega sebe vas bo pripeljalo do prepričanja, da je dovolj in da je treba kaj storiti. Seznanjanje in prepričevanje drugih je ena od možnosti, a če boste pri tem preveč žolčni, boste dosegli nasproten učinek, zato najprej naredite načrt, zadeve malo predihajte in šele potem stopite v akcijo. Marsikdo drugače že ima težave z vašo intenzivnostjo, tokrat bi utegnilo biti še za kako stopnjo bolj živahno. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.) 

V zadnjem času je vse več nesporazumov, počasi je pod vprašajem že vaša trdnost, morda celo varnost. Želeli si boste razjasniti stvari, a bolj ko boste drezali v koga, manj bo uspeha. Vse večja zahteva po dokazovanju in kopičenje potrdil je samo eden od kazalcev tega trenda … Naleteli boste na drugačne informacije in novice, navdušile vas bodo in z njimi se boste odločili seznaniti še druge. Morda se bo vsaj na tak način kaj premaknilo na bolje. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.) 

Pred vami je veliko dela, izstopajo predvsem malenkosti in naloge, ki so domena nekoga drugega, vi pa ste zdaj pred dilemo, ali pomagate posameznikom ali sistemu. Za slednjega ste se izpostavili že velikokrat, a tokrat je drugače in morda se vam zdi zamalo. Še posebej korist, ki bi jo v tem času imel kdo drug, vas bo precej pekla. V partnerstvu in ljubezni pazite, na kakšen način si prizadevate kaj doseči, s pravim taktom ne bi smelo biti neuspeha. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.) 

Vodnarji se boste odločili, da tako ne gre več naprej, in v odvisnosti od osebnega horoskopa boste ali naredili kaj čisto po svoje, da se le kaj premakne, ali pa boste okolici ponudili ideje in rešitve, za katere boste prepričani ne le, da so izvedljive, ampak da ponujajo možnost razvoja za naprej. Za pravilnost svojega prepričanja se boste morali verjetno boriti. V ljubezni na kaj bolj stabilnega raje počakajte še kak teden. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.) 

Tudi če je Neptun z vami zvezan dobro, bo vsa ta nejasnost začela presedati tudi vam. Ribi sta »voda«, voda pa potrebuje posodo, da bi imela obliko, a te posode zdaj ni, vzdušje je preveč kaotično in nestabilno, da bi bila prihodnost varna. V službi in poslih ne pihajo ugodni vetrovi, zato se umaknite v zavetje in prepustite odločitve tistim, ki se radi spoprijemajo z izzivi. Vaša podpora aktivnim bo v tem tednu bolj pomembna, kot se to zdi komurkoli. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 3°25 do 10°08 Dvojčkov. 
Merkur bo retrogradno prišel od 11°54 do 8°17 Dvojčkov. 
Venera bo prišla od 18°13 do 25°21 Raka. 
Mars bo prišel od 8°59 do 13°51 Dvojčkov. 
Jupiter bo prišel od 15°41 do 16°37 Leva. 
Saturn bo retrogradno prišel od 1°30 do 0°59 Strelca. 
Uran se bo premaknil od 19°01 do 19°18 Ovna. 
Neptun se bo premaknil le še od 9°43 do 9°47 Rib. 
Pluton gre počasi retrogradno, tokrat od 15°13 do 15°05 Kozoroga. 

Luna bo 25. 5. vstopila v Devico, 27. 5. v Tehtnico in 30. 5. v Škorpijona. 
Prvi krajec bo na nebu v ponedeljek, 25. maja, ob 19.18 na 4°11 Device. 

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste