Priljubljeni ustvarjalec receptov in kulinarični bloger Sašo Šketa je pri Celjski Mohorjevi družbi izdal novo kuharsko knjigo z naslovom Evo ti kosilo, v kateri nam postreže z recepti za vse priložnosti, ko se družina in prijatelji ob dobri hrani zberejo za mizo. Na kulinarično-knjižnem druženju v knjigarni založbe v Ljubljani je avtor v pogovoru z urednico Saško Ocvirk razkril, kako so nastali recepti, kje je našel navdih za naslov in zakaj bo knjigo z veseljem posvojila vsaka kuhinja.
Tri čarobne besede, ki rešijo skoraj vsako zagato
Včasih je preprosto težak dan v službi. Včasih nimamo pojma, kako doma ustvariti red. Včasih se pojavijo obiski, ko jih najmanj pričakujemo. In včasih bi res radi na koga naredili vtis … Kako se rešiti iz takšnih vsakdanjih življenjskih zagat, nam Sašo Šketa odgovarja v svoji novi kuharski knjigi Evo ti kosilo. Gre za zbirko praktičnih in preverjenih receptov, ki so razdeljeni v tri sklope: hitra kosila za med tednom, ideje za sobotna druženja in nedeljska kosila, ko imamo več časa. Knjiga bo od prve do zadnje strani – pa naj gre za uveljavljene klasike ali eksotične pridihe – navdušila vse, ki se ob ustvarjanju dobrot radi družite za domačim kuhinjskim pultom.