Krutost do živali

Galeba prikrajšal za glavo, ker je hčerki ukradel pomfrit

M.G.
23. 7. 2024, 12.29
Posodobljeno: 23. 7. 2024, 12.42
Deli članek:

29-letnega Franklina Zeiglerja iz mesta Cape Maya v zvezni državi New Jersey so aretirali zaradi domnevnega mučenja živali, saj naj bi, kakor so povedale priče, galebu odrezal glavo, ker je ta njegovi hčerki ukradel krompirček.

Profimedia
Galebom pravimo tudi leteče podgane in so lahko včasih res nadležni in vsiljivi, a vendarle ne tako, da bi jim rezali glave.

Policijski oddelek North Wildwood je v včerajšnji izjavi za javnost sporočil, da so aretirali 29-letnega moškega, ki bi naj bi v soboto 6. julija v vodnih parkih Morey's Piers & Beachfront, obglavil galeba. Policija je povedala, da se je odzvala na prestopek mučenja živali, ki so ga jim posredovali očividci krutega dejanja. Storilec je bil kasneje identificiran za Franklina Zeiglerja, ki naj bi v silni jezi galebu odrezal glavo, ker je ptič želel ukrasti pomfrit njegovi hčerki.

Iz sodnih dokumentov je razvidno, da je Zeigler po dogodku osebje sicer prosil za vrečko za smeti, medtem ko je krvavo "trofejo" držal v rokah vidno vsem, tako otrokom, kot odraslim. Med preiskavo dogodka Zeigler ni hotel sodelovati z organi pregona, zato so ga aretirali zaradi nesodelovanja in upiranja pri aretaciji, kar je oboje kaznivo dejanje. Po temeljiti kasnejši preiskavi, ki je  vključevala tudi urad za humani kazenski pregon in pregled "izjav", ki jih je Zeigler dal na kraju dogodka ter razpoložljivih fotografij in izjav prič, so Zeiglerja obtožili mučenja živali tretje stopnje.

Zeigler je bil sprva aretiran, a kasneje izpuščen, saj bo čakal na končno sojenje na prostosti, je dodala policija. "Domneva se za nedolžnega, dokler mu ni dokazana krivda," je v sporočilu za javnost zapisala policijska uprava North Wildwood in zaprosila ljudi, ki bi morda imeli kakršne koli dodatne informacije v zvezi s primerom, naj se javijo. Po mnenju Inštituta za dobro počutje  živali okrutnost do živali vključuje "povzročanje škode, poškodovanje ali ubijanje živali". "Krutost je lahko namerna, kot je brcanje,  sežiganje, zabadanje, pretepanje ali streljanje; lahko pa vključuje tudi zanemarjanje živali, kot je odvzem živali vode, zatočišča, hrane in potrebnega zdravljenja," dodaja organizacija.

Estrada

monika avsenik pl
Pevka, učiteljica, fotografinja

Monika Avsenik spregovorila o bremenu, ki ga nosi njen priimek, in enem od bolj bolečih trenutkov v karieri

jodie foster
V eni sezoni

Seriji Shogun rekordnih 18 emmyjev

dominik bagola
Dominik Bagola - Balladero

Letos so ga presenetile lastovke, v spominu ima še kačo

andrej hofer
Konec poletja

Kaj znanega voditelja spravi v manjši obup

matjaž javšnik
Srce je dobro

Matjaž Javšnik se ne more zrediti

sveča, prometna nesreča
Smrt glasbenega pionirja

Poslovil se je legendarni slovenski glasbenik "Zoran, za prijatelje tudi Crni"

Zanimivosti

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?

renato-volker
Gejevski aktivist, komik, šank filozof

Hiral na mariborski onkologiji, dobil videnje in začel pisati

jedilno olje
Reckiliramo

Kaj storite z oljem, ki ostane po koncu priprave obroka?

cedevita-olimpija, basket-preparty
1. oktober

Vsi v Stožice na nepozaben spektakel!