Preprosta matematika

Kdor ima kaj pod palcem, bo lizal, kdor nima, ne bo

J.V.
20. 6. 2023, 20.55
Posodobljeno: 20. 6. 2023, 21.00
Deli članek:

Ni še tako dolgo nazaj, ko je kepica sladoleda na Jadranu ali v Zagrebu stala štiri kune oziroma 50 evropskih centov. Danes je nov dan in priložnost za zaslužek še nikoli ni bil boljši.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Cene kepice sladoleda na Hrvaškem se gibljejo od enega evra do štirih. Reportažo je objavila Aljazeera Balkans. "Kdor ima denar, bo lizal, kdor nima, ne bo. Sladoled ni nekaj, kar si lahko privošči vsak," oholo pojasnjuje neki zagrebški slaščičar.

PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Avtor prispevka navaja, da bodo slaščičarji, tudi lastniki picerij, kebabdžinic in drugih lokalov s hitro prehrano dvig cen upravičevali z enormno povečanimi stroški (vojna v Ukrajini, inflacija, dragi energenti in surovine itd.). Ali pa se bodo izgovarjali na posebej izbrane sestavine iz eksotičnih krajev, ki morajo zadovoljiti tudi najbolj zahtevnega gosta.

Ni še tako dolgo nazaj, ko je kepica sladoleda na Jadranu ali v Zagrebu stala štiri kune oziroma 50 evropskih centov. Danes v Dubruvniku kepica stane 4 evre, kar je najekstremnejši primer na Hrvaškem. V Varaždinu boste za kepico odšteli do evro in pol, v Rovinju, na Krku, Zadru ali Spitu tudi do tri evre in pol, zaključuje Aljazeera.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja